עורך דין מקרקעין
באתר זה תוכלו ללמוד איך לבצע את קניית הדירה ומכירת דירה בצורה הבטוחה ביותר ,
איך לעשות את העסקה הטובה ביותר עבורכם.
מאמר זה הוא חלק מסדרת פרקים שיובילו אותכם לקניית דירה בצורה הבטוחה ביותר במינימום תקלות ובצורה האופטימלית.
קניית דירה | מכירת דירה | השקעה בנדלן
במאמר זה אסביר על הנושאים הבאים :
- המצב הנוכחי הסורר כיום בשוק עורכי הדין.
- חשיבות העורך דין בעסקאות נדל"ן.
- חשיבות התמחות העורך דין.
- איך לבחור את העורך הנכון.
המצב הקיים בשוק עורכי הדין וחשיבות התמחות עורך הדין במקרקעין
כיום בישראל יש למעלה מ 50,000 עו"ד המשמעות המידית היא שלכל אחד מאיתנו יש קרוב משפחה חבר שהוא עו"ד , מצב זה גרם להצפה בשוק עורכי הדין כך שלמעשה ישנם יותר עורכי דין מאשר עבודה תופעה זו גרמה לכך שכל עורך דין היום עוסק בכל תחום , כלומר עורך דין יתעסק בתחום הנזקין בתחום המסחרי בתחום דיני העבודה כך שלמעשה נוצרה תופעה של חוסר התמחות מוחלט.
על מנת להמחיש את התופעה ואת הבעיתיות שבה אראה לכם דוגמא מיידית : במידה וחס ושלום היתם חשים בכאב במפרק היד היתם הולכים לרופא שיניים ? , רופא הוא מומחה ותחומו רופא שיניים לשיניים, רופא עיניים לעיניים וכן הלאה , כך בדיוק עורך דין שמומחה למקרקעין הוא מומחה לדבר אחד למקרקעין ועורך דין כללי שמומחה להכול למעשה אינו מומחה לכלום ויכול לגרום לנזקים כבדים או לחילופיין לביטול עסקאות טובות. כמו כן ניסיון ממוקד במקרקעין יכול למנוע הונאות בקניית דירה ובמכירת דירה ולכן תמיד ובאופן מוחלט חשוב לבחור עורך דין שמומחיותו היא נדל"ן.
חשיבות עורך הדין בעסקאות נדלן
עורך דין הינו קריטי לעסקת מקרקעין , עסקת מקרקעין הנה עסקה בסכומי כסף עצומים אותם אנו משלמים בהווה והן ברוב המקרים סכומי כסף גדולים יותר עליהם אותם אנו מתחייבים לשלם בעתיד !, נתקלתי בתופעות של דירות שנקנו בסכומים של מאות אלפי שקלים ללא עורך דין מתוך כוונה לחסוך כסף, ולבסוף לאחר הקניה התברר לקונה כי הדירה הינה
תחת צו הריסה , בעלת חריגות בניה , או בכלל מוגדרת במחסן.
נתקלתי בשאלות רבות כגון אני קונה דירה חדשה ולקבלן יש עורך דין , אני רוצה לחסוך ולכן אני לא לוקח עורך דין מטעמי והרי כבר מעורב עורך דין בעסקה. זכרו עורך הדין מטעם הקבלן הוא כשמו מטעם הקבלן הוא מייצג את הקבלן ולכן החוזה המוצע לכם הנו מוטה לטובת הקבלן, סוגיות, בעיות , ותקלות שיתגלו בהמשך יובילו אותכם למשפט "איך לא לקחתי עורך דין"
נתקלתי בכמה מיקרים , המקרה האחרון שהגיע אלי הוא לכדהלן ובמילים אלו במדוייק מאדם שלא אזכיר אותו בשמו כמובן : לקחתי עו"ד חבר של הבן שלי, הוא לקח רק 10,000 ש"ח וחשבתי שזה מצויין , במקרה הספציפי הזה כל הכספים הועברו לידי מוכר הדירה עוד לפני רישום הערת האזהרה, המוכר עד ליום זה וועברה שנה מאז לא העביר את הדירה לידי הקונה בטענה שהמחיר נמוך מידי והוא רוצה עוד כסף ( בגלל זינוק במחירי הנדל"ן בתקופה האחרונה נכון לכתיבת שורות אלה ), הקונה שלקח עו"ד (חבר של הבן שלו ) תבע אותו כספית נושא שעדיין נדון בבית המשפט, מסתבר שעו"ד "חבר של הבן" אינו מבין בנדל"ן, בלוחות זמנים, בבנית זמני העברת כספים על פי אבני דרך והחוזה הינו רשלני.
ישנם עוד עשרות מקרים על מנת למנוע אותם , שכרו עו"ד שהתמחותו היא נדל"ן.
איך לבחור את העורך דין הנכון שהנו מומחה למקרקעין
הדבר הראשון עליו עלינו להתבסס הוא האדם שלפנינו בשיחה הראשונית נוכל להבין מהו ניסיונו , כמה זמן הוא עוסק בתחום , האם זו מומחיותו או שישנם תחומים נוספים בתחום המשפטי , האדם שלפנינו.
ניתן להסתמך על המלצות של חברים קרובי משפחה.
איך הדבר החשוב ביותר הוא שהעורך דין שלפנינו עיסוקו המרכזי הוא נדל"ן.